вівторок, 14 лютого 2017 р.

Українська розколяда.

В неділю 12 лютого в Народному домі села Цуцилів відбулася "Розколяда Тисменичанського деканату". Розпочалося дійство із привітального слова і благословення декана Тисменичанського о.Василя Панівника і спільного виконання коляди "Бог Предвічний".
Ведучий дійства  о.Микола Григорук звернувся до присутніх із словами про мир на наші Україні, щоб коляда линула до небес на славу Господа.
 Розпочали свято  учні катехитичної школи ім.Йосафати Гордашевської села Перерісль (катехит Уляна Непеляк). Маленьких колядників змінили на сцені учасники молодіжно-християнської спільноти "Світло вервиці" цієї ж парафії. 
 Після був виступ учнів катехитичної школи парафії Архистратига Михаїла села Цуцилів (катехит Уляна Непеляк), майстерно підготовлені колядки і щедрівки зворушили всіх.
 Зі сльозами на очах як діти так і дорослі переглядали відео кліп про коляду в зоні бойових дій, а віршована молитва про воїнів АТО, яка прозвучала з уст ведучого о.Миколи Григорука, зачепила серце кожного, хто був у залі.
 Унікальність та неповторність українських колядок та привітань доніс до глядачів Аматорський хор села Волосів парафії Покрови Пресвятої Богородиці під керівництвом Дмитра Кушнерчука.
Село Фитьків привіз на розколяду театралізоване дійство спільноти "Еммануїл" церкви св.Параскеви. Виконавці зуміли відобразити призабуті, невідомі, притаманні нашому краю традиції святкування Різдвяних свят.
 Захоплюючим був виступ переможців деканального конкурсу вертепів, який підготувала директор Народного дому  "Просвіта" села Цуцилів п.Галина Легка. На сцені розгорнулося дійство Вертепу за давньою традицією. 
Учасники молодіжно-християнської спільноти з села Тисменичан "Діти Світла" під керівництвом п.Марії Посічанської та п.Вікторії Баланюк привезли давні Тисменичанські колядки, які виконали під ритмічний передзвін дзвіночків.
На завершення о.Володимир Ділета, парох села Цуцилів, подякував усім присутнім за активну участь і спільну коляду.








 




Немає коментарів:

Дописати коментар