четвер, 25 січня 2018 р.

«Кір. Хвороба або привід для паніки?»

 Кір – це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання. В основному кором хворіють нещеплені діти, які відвідують дитячі заклади, підлітки й дорослі, які раніше не хворіли на кір та не отримали вакцину проти нього, також залишаються надзвичайно сприйнятливими до цієї інфекції.
Вірус дуже швидко поширюється – він передається при розмові, кашлі, чханні чи будь-якому тісному контакті з хворим. Як тільки у людини з’являються перші ознаки вірусу – вона вже поширює інфекцію. Інкубаційний період триває від 7 до 17 днів.
При цьому інфекція дуже швидко поширюється, тож з потоком повітря вірус може навіть поширитись у сусідні приміщення, наприклад через вікна, вентиляцію тощо.
Сьогодні в Цуцилівські бібліотеці  з учнями 8-го класу та читачами бібліотеки проведено пізнавальну бесіду «Кір. Хвороба або привід для паніки?».  Бібліотекар та запрошений фельдшер Кінаш В.М.  роз»яснили присутнім про інфекційне захворювання: як відбувається зараження кором, як протікає захворювання, можливі ускладнення, лікування та догляд, профілактика кору.





Немає коментарів:

Дописати коментар