середа, 19 лютого 2014 р.

Шевченківські читання

До 200-річного ювілею в бібліотеці діє акція Шевченківські читання "З ім"ям Шевченка на устах". 18 лютого з учнями школи проведено голосні читання творів Шевченка.

В історії кожного народу є творці, імена  на яких оповиті невмирущою любов"ю, повагою і славою, які він пам"ятає усе життя та передає з поколінь в покоління. Таким поетом нашого народу є Тарас Григорович Шевченко.Не було і немає в Україні поета, який би так віддано любив свій народ і страждав за нього.
Багато років пройшло після смерті Шевченка, але поета та його твори забути неможливо. Адже вони хвилюють і тривожать наші душі і сьогодні. Ми виросли на його віршах, відчули піклування про свій гнаний народ і Україну, безмежне бажання волі для українців, яке він втілював у творах. Вони підтримували народ у тяжкі моменти: під час багатьох війн, бідування і голоду. Вірші ставали, наче добрими подарунками у скруті, бо написані з щирістю. Зараз вони допомагають краще зрозуміти себе, відкрити в собі якісь нові моральні якості. Багато х них стали піснями, і тепер вже ніхто не може їх відрізати від народних пісень. Здається, що словами Шевченка говорить сам український народ.






Немає коментарів:

Дописати коментар