четвер, 9 серпня 2018 р.

Етикет-шоу.

"Гарні манери - окраса людини. Етикет: так просто і так складно." 

   Ми з вами живемо поряд з іншими людьми, і нам не байдуже те, як вони ставляться до нас. Буває так, що ми самі винні в тому, що виникають конфліктні ситуації. Як запобігти таким ситуаціям? Як зробити так, щоб люди тебе поважали? Давньогрецькі філософи прийшли висновку, що в основі взаєморозуміння лежить повага однієї людини до іншої, проявом же поваги є етикет. Етикет - це встановлений порядок поведінки людей у суспільстві, знати який необхідно кожному. В основі етикету лежить повага до себе та до інших.

 До етикету відносимо: правила вітання, представлення та знайомства; звертання до інших; вимоги щодо одягу, поведінку у громадських місцях, поведінку чоловіка щодо жінки; правила піднесення подарунків та сувенірів; накривання столу і поведінки за столом тощо.

Сьогодні в бібліотеці бібліотекар провела етикет-шоу з юними читачами нашої бібліотеки. Бесіда проходила в пізнавально-розважальному стилі.  Читачі ознайомилися із історією етикету та правила її дотримуватися. Адже, всі знаємо деякі загальні правила поведінки, але іноді про них забуваємо. Завжди замислюймося над тим, чи комфортно поряд з нами іншим людям, чи не створюємо ми незручностей і яке враження справляємо на оточуючих. Будьмо завжди ввічливими і дотримуймося основних правил етикету, тоді людям буде приємно перебувати поряд з нами.















Немає коментарів:

Дописати коментар