четвер, 24 березня 2016 р.

Літературний вечір "Ми нащадки Кобзаря" присвячений 202-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

В неділю в Народному домі с.Цуцилів вшанували 202-річницю від дня народження Великого поета українського народу Т. Шевченка. Це свідчить про те, що Т. Шевченко зробив велетенський вплив на свідомість українців.
В освітніх вимірах постать Т. Шевченка, без сумніву, є однією з магістральних, що зумовлено культурно-просвітницьким зарядом його геніальної духовної спадщини. Вічно нова і бурхлива життєдайна енергія ідей письменника з потужною силою й актуальністю струменить в наш час. Його творчість позитивно впливає на культурний розвиток, світогляд, моральні перинципи молоді, виступає стрижневим компонентом у формуванні патріотичних поривань і національної самосвідомості.
 Учасники художньої самодіяльності провели літературний вечір, де згадалася біографія Т. Шевченка, його здобутки як художника, поета, пророка, прозаїка, драматурга, політичного та громадського діяча. В тематичному вечорі задіяна молодь села, поставлена літературно-музична композиція " Ми нащадки Кобзаря", а також прозвучали музичні твори на слова Т. Шевченка.
В бібліотеці викладена виставка "Тарасів Кобзар - народу великий дар", а також бібліотекар прочитала найвідоміші, особливо яскраві і змістовні вислови (афоризми) уривків із поетичних творів Тараса Шевченка, які вміщені у книзі "Шевченкова криниця".
 Пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, бо Т. Шевченко  - не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для людей на землі.
















Немає коментарів:

Дописати коментар