неділя, 6 березня 2016 р.

Екологічна хвилинка.

Операція "Первоцвіт - 2016".
Щороку, з середини лютого до кінця травня в областях України  відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин. Більшість з них знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги. Обсяги торгівлі цими рослинами, особливо на свята – День Святого Валентина (14 лютого), День захисника Вітчизни (23 лютого), 8 березня та Великдень - набирають злочинного характеру.        
Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких червонокнижних видів рослин, як білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий тощо призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі їх ареалу.
Традиція привозити із заміської прогулянки чи дарувати букетик квітів зробила свою справу: багато рослин вже важко знайти в їх природних місцезростаннях. 
В Цуцилівські бібліотеці пройшла екологічна хвилинка  про заповідник Горгани та бібліотекар розповіла присутнім про операцію “Первоцвіт-2016”, яка проводиться з метою збереження рослин, які занесені до Червоної книги України. Також подивилися відео-сюжет про заповідник, його розташування та його рослинність. З метою збереження росли-первоцвітів розглянули картинки квітів, як вони ростуть в природних умовах.






Немає коментарів:

Дописати коментар