неділя, 4 червня 2017 р.

Пізнавальне застілля

"Свята Трійця  зелен-свята".

Від того, як ми шануватимемо своїх предків,
свої кращі традиції, залежатиме наша духовність,
наша цивілізованість і майбутнє нашої України...
Василь Скуратівський

Звичаї та традиції, пов'язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке пошанування свого родоводу, щира турбота про збереження та примноження народних традицій - усе це вирізняє українців з-поміж інших націй. Отож, традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам у спадок предки.

Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня. Відзначають його у 7-му неділю після Воскресіння Христового і святкують три дні. Це свято на честь Бога-Отця, Бога-Сина і Духа Святого.

В бібліотеці працює клуб за інтересом на християнську тему "Істина", який проводить засідання напередодні християнських свят. З нагоди Cвята Трійці у цуцилівські бібліотеці представлена на огляд читачам книжкова виставка - імпровізація „Свята Трійця  зелен-свята”, яка відображає в ілюстраціях всі традиції  .  На пізнавальне застілля була запрошена  Плазинська Тетяна Дмитрівна (Деканальний координатор спільноти матерів у молитві), яка розповіла  значення свята у християнстві. 

Також Ангеліна Щербан ознайомила читачів з історією святкування Трійці: витоками, звичаями та обрядами святкування у різних регіонах України, символікою, повір'ями та атрибутикою. Зберігаймо наші звичаї та традиції, бо це є наша духовна та культурна спадщина українського народу. 











Немає коментарів:

Дописати коментар