четвер, 8 червня 2017 р.

Виставка-персоналія.

"Хочеш бути майстром - вмочай своє перо".

«…Ваші оповідання – це справжня література. Дивно, ви одразу опанували жанр новели, нема нічого зайвого у вашому письмі. Мова ясна і нефальшива, нема солодкомовності, що нею так захоплюються наші поети. …Всі ваші оповідки тиснуть на серце. Добре, що ви не боїтесь писати мовою, пересипаною сучасними термінами, що не тримаєтесь стилізації під мову Стефаника, або Черемшини… Ваші твори не старітимуть. Ви – чудо!..».
Дмитро ПАВЛИЧКО
    
В цуцилівські бібліотеці викладена виставка-персоналія до 65-річчя від дня народження Галини Христан "Хочеш бути майстром - вмочай своє перо". Новелістка, бібліотекар філії с. Саджавка, член Національної спілки письменників України, авторка шести книг. Галина Христан – талановита новелістка, багатолітня членкиня літстудії «Бистрінь», просвітянка, патріотка. В бібліотеці працює понад 40 років. Вона автор книг «Старий і кіт», «Я вернуся» (2002), «Великоднє чудо»(2004), «Білий острів»(2007), «Вірність»( 2012). До ювілею пані Галина підготувала шосту книгу – «Отченаш неба», в котру увійшли новели, гумор, есе. Вона написала також історичну розвідку про свого односельчанина, письменника, вченого Івана Давидюка, знищеного більшовицькою диктатурою. Друкувалася в районних, обласних періодичних виданнях, журналах "Дзвін", "Ятрань", "Перевал", "Гражда", "Січеслав", "Четвер", "Вир", "Радосинь", "Дзвіночок", альманахах літстудії "Бистрінь", збірнику "Під Франковою зорею". 

   Почесний член літоб"єднання "Радосинь" (Київ). Була учасницею 10-го зльоту творчої молоді Прикарпаття (1988р.) та наради молодих письменників в Києві (1989р.), лауреат 1-го та 2-го Всеукраїнського фестивалю гумору і сатири в Києві (1992р., 1993р.).
   Знаковою подією для новелістки був творчий вечір у Києві в будинку НСПУ у 2004р..  Галина Христан є лауреатом районної премії ім. Надії Попович (2003 р.) за збірку новел "Старий і кіт", "Я вернуся", лауреатом Всеукраїнського конкурсу УБА на кращий художній твір на бібліотечну тему (2010р.). Була делегатом 6-го з"їзду НСПУ (2011 р.), делегатом четвертого з"їзду "Просвіти" в Києві (1994р) від Надвірнянщини.
   Нагороджена медаллю та грамотою української діаспори (США, Канади, Англії) за відродження осередку "Просвіта" в селі (1994р.). У 2002р. нагороджена Почесною церковною грамотою за участь в конкурсі духовної пісні та поезії "Пісня єднає нас".
   Таким є творчий доробок Галини Христан. Читайте її твори, збагачуйтесь духовно і краще пізнавайте історію свого краю.
  Галина Петрівна говорить: "Творчість - як спалах метеориту. Варто лише зафіксувати почуття і побачене". Побажаймо ювілярці здоров"я та побільше творчих спалахів на радість її шанувальників!
   






Немає коментарів:

Дописати коментар