середа, 21 листопада 2018 р.

Виставка-спогад.

Революція гідності в Україні: 5 років тому почався Євромайдан.

   П'ять років тому, 21 листопада 2013 року, в Україні почався Євромайдан. У той листопадовий четвер сотні людей вийшли на Майдан Незалежності з мирним протестом проти раптового скасування колишньою владою наміру підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.
    Крім Києва, акції протесту пройшли в низці інших міст України - Івано-Франківську, Донецьку, Хмельницькому, Львові, Ужгороді, Луцьку. А у соцмережах та ЗМІ ці масові акції отримали назву "Євромайдан". Ще більше українців захотіли висловити свою незгоду з рішенням уряду на наступний день. До вечора 22 листопада кількість протестувальників у Києві вже обчислювалася декількома тисячами. Після спроби мітингувальників встановити перші намети між правоохоронцями та протестувальниками відбулися перші серйозні сутички.
   На превеликий жаль, мирної революційної перемоги тоді не склалося: у легіоні Героїв Небесної Сотні – більше сотні патріотів рідної української землі, які загинули від вогнепальних поранень та побиття владоохоронцями і проплаченими тітушками.
   День Свободи та Гідності, який ми відзначили 21 листопада, привід ще раз запитати і визначитися для кожного з нас, у кого в душі жевріє вогонь патріотизму і любові до своєї держави: коли ж, нарешті, на напоєній сонцем і скропленій кров’ю Героїв українській землі запанують мир, достаток, економічне зростання та дієве реформування владних структур.
   В Цуцилівській сільській бібліотеці викладена виставка-спогад із працівниками сільської ради, Народного дому та бібліотекаря, де висвітлені події 21листопада 2013року на майдані Незалежності.






Немає коментарів:

Дописати коментар