четвер, 11 квітня 2019 р.

Разом за чисте довкілля.

   Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні. На жаль, більшість населення планети не переймається ними, не задумується, що поступово знищуючи флору і фауну, забруднюючи воду, повітря, ґрунти, ми позбавляємо себе життєво необхідних умов існування, тобто знищуємо нашу Землю, а цим – і себе.
   В Цуцилівській сільській бібліотеці пройшла екологічна година до Дня довкілля, який відзначається 20-го квітня. Учні 4-го класу із класним керівником Шутак Н.С. ознайомлювалися із екологічними проблемами нашої планети,а зокрема і нашого села. Бібліотекар  намагалася підвищити свідомість учнів щодо гармонічного існування людини з природою, продовжити формування екологічної культури та поняття органічного життя, розширити поняття дітей про довкілля і прищеплювати бажання бути у своєму довкіллі турботливим господарем. Виховувати любов до природи, інтерес до її охорони та вивчення. Також розглянули приклади про забруднення довкілля склом, паперовими відходами, пластиком і поліетиленом та шкідливість використаних батарейок на довкілля та саму людину. Діти зауважили, що краще збирати та сортувати сміття і здавати на переробні пункти. Надія Степанівна навела приклад тканинних сумок, що у них їжа зберігається здоровіша, а також користуватися паперовими пакетами. Такод бібліотекар наводила декілька прикладів із еколого-натуралістичного та науково-художнього журналу “Паросток” для дітей і підлітків, який є в бібліотеці.
   Тому завдання кожної людини - берегти нашу планету. а особливо ту територію, де вона живе сьогодні, де будуть жити її діти завтра.









Немає коментарів:

Дописати коментар