четвер, 4 квітня 2019 р.

Міжнародний день дитячої книги в бібліотеці.

     На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишні світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга  - перші вчителі дитини.
   Книга - вона поруч із самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле й майбутнє. Про все на світі розповідає книга. 
   Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Ганс Крістіан Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори перекладені, більш ніж на 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.
З нагоди свята в цуцилівській сільській бібліотеці відбулися такі заходи:

  •     Для учнів 2-го класу проведено бібліотечний урок "Мандри казковими шляхами Г.К.Андерсена". Юні читачі із задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про життя і творчий шлях великого казкаря;
  •    У читальній залі оформлена книжкова виставка "З книгою жити - з добром дружити", де показана коротка біографія письменника та його книжки з казками;
  •    Для учнів 3-го класу  бібліотекар провела літературну вікторину "Чи знаєте ви казки Г.К.Андерсена?" Діти із захопленням слухали та відповідали на запитання, із цікавістю брали книжки на домашнє читання.

   Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядний показник того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людина. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. 












Немає коментарів:

Дописати коментар