середа, 6 березня 2019 р.

Вікторина.

Живе під сонцем любові Шевченкова весна...


Він був сином мужика – і став володарем 
у царстві духа. 
Він був кріпаком – і став велетнем у царстві людської культури
Іван Франко


  Щовесни, коли тануть  сніги, ми вшановуємо пам"ять Шевченка.
Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   
   Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Кожне покоління знаходить для себе близьке і зрозуміле в поезіях Шевченка. Чи не тому, що твори  говорили  про добро і зло, про любов і ненависть, про вірність і зневагу... Поезія Кобзаря - це поезія вічних питань, поезія пошуку істини. Це поезія болю і страждань, поезія людських почуттів, поезія боротьби, віри і волі... I все це віддзеркалилось у Слові поета.
   У Шевченківські дні у Цуцилівській сільській бібліотеці пройшла вікторина "Живе під сонцем любові Шевченкова весна...", великого українського  і світового  поета,  художника,  нашого  національного  генія,  що своєю творчістю,  своїм  життям надихнув  українців  на побудову  власної незалежної держави.  До бібліотеки завітали учні 1-го класу із класним керівником Гаврильчук Л.І.,  учні 2-го класу із класним керівником Боднар Г.Д., учні 3-го класу із класним керівником Вівчарчук У.П. та учні 4-го класу із класним керівником Шутак Н.С. Бібліотекар коротко ознайомила із життям видатного українського поета, учні відповідали на запитання вікторини та дізналися про цікаві та невідомі факти із життя Т.Г.Шевченка. Також учні під керівництвом своїх класних керівників читали прекрасні вірші, в яких поет описував свій рідний край, його мальовничу природу. В приміщенні бібліотеки викладена книжкова виставка "Твори Тараса - України гордість і краса".   Пам"ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам"ять: іменем Шевченка названо вулиці, театри. Національний університет носить його ім"я. На майданах міст та сіл споруджено пам"ятники поету. Отже, живе під сонцем любові Шевченкова весна... Підсумовуючи історію життя і творчості шанованої постаті Великого Кобзаря, можна сказати, що найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише посмертно: невмирущу славу  і  радість, яку в мільйонів людських сердець ще наново збуджуватимуть його твори.










Немає коментарів:

Дописати коментар