четвер, 21 березня 2019 р.

Поезія - безсмертний дотик до душі...

   Щоб привернути увагу суспільства до поезії як до джерела відповідей на багато питань людства, як до мистецтва, повністю відкритого людям, на 30-ї сесії ЮНЕСКО у 1999 році було прийнято рішення: 21 березня кожного року відзначати Всесвітній день поезії.
   Організатори заходу мали за мету залучити якомога більше молоді та дорослих до мистецтва поетичного слова, привернути увагу до творчої спадщини українських та зарубіжних поетів-класиків, сучасних авторів, утвердити позитивний імідж поезії як мистецтва, відкритого людям.
   З нагоди Всесвітнього дня поезії в Цуцилівській сільській бібліотеці функціонує книжкова виставка "Поезія - безсмертний дотик до душі...". Представлена література знайомить відвідувачів книгозбірні з ліричними поезіями, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою, проникливою лірикою. Кажуть, що поезія – це загущеність думки й почуття. Зокрема,  Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя, Ліна Костенко неповторністю,  безсмертним дотиком до душі…
   Всеосяжна мова поезії була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва, адже слово, надиктоване серцем, торкається найглибших людських почуттів. Поезія передає внутрішнє прагнення людини жити в гармонії з навколишнім світом, допомагає поділитися найсокровеннішими думками, виявити свою громадянську позицію. Цьогорічний день поезії проходить в Україні під омофором геніального Шевченкового слова.
   







Немає коментарів:

Дописати коментар