неділя, 3 березня 2019 р.

3 березня Всесвітній день письменника.

Всесвітній день письменника відзначається за рішенням 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу (International PEN Club), що відбувся 12-18 січня 1986 року.
ПЕН-клуб був заснований в Лондоні в 1921 році. Назва організації – абревіатура, утворена першими літерами англійських слів Poets – поети, Essayists – нарисовці, Novelists – романісти. Цікаво, що абревіатура в даному випадку співпадає зі словом pen – в перекладі з англійської – ручка.
Ідея створення організації належить англійській письменниці Кетрін Емі Доусон-Скотт (Mrs. CA Dawson Scott).

 Письменник - професія, якій навчаються і опановують все життя. Хтось з раннього дитинства мріє викладати свої думки на папері, деякі стають майстрами пера в зрілості і старості. Ніяких певних правил не існує. Письменники - люди, які хочуть і вміють говорити зі світом за допомогою ручки або друкарської машинки. Професіонали своєї справи мають власний день, в який отримують привітання - це 3 березня.
Як не дивно, майстри слова були серед людей ще задовго до появи писемності. У ті часи їх розповіді не викладали на папері, а передавали з уст в уста. До наших днів імена багатьох творчих діячів просто не збереглися і були загублені. Але без них не було б ні сучасних авторів, ні літератури в цілому. Багато століть письменство не вважалося серйозним заняттям.

  Це свято об'єднало безліч людей, що займаються письменством. 3 березня день письменника стали відзначати всі літератори, нарисовці, романісти, сатирики, поети, драматурги та ін

На жаль, День письменника дуже часто залишається непоміченим.
   Бути літератором - дуже складно і відповідально, тому ми просто зобов'язані приділяти заслужену увагу письменникам, поетам і драматургам хоча б раз на рік. Життя без літератури було б не тільки нудне і прісне, а й просто неможливе, тому не забувайте про тих, хто наповнює наше життя змістом.



Немає коментарів:

Дописати коментар