пʼятниця, 8 лютого 2019 р.

Екологічно-пізнавальна година.

Нехай вогонь в серцях палає,

 а пожеж хай не буває.

Вивчим правила пожежні,
Завжди будем обережні!
Знає хай людина кожна:
Жартувать з вогнем – не можна!

   Важко уявити собі життя людини без вогню. Він допомагає приготувати їжу, зігрітися, коли холодно. На заводах та інших підприємствах вогонь використовують, щоб виплавляти метал, виготовляти посуд, пекти хліб. Вогонь – друг людини. Але, якщо він потрапить у невмілі руки, то може стати грізним ворогом. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем, газовими та електроприладами є пожежі. Вони знищують будинки і заводи, хлібні поля і ліси.  Від нас залежить, яким він буде: добрим чи злим.  А щоб цього не сталося потрібно знати та дотримуватися правил пожежної безпеки. 
   Сьогодні до бібліотеки завітали учні 3 класу із класним керівником У.П.Вівчарчук, де бібліотекар провела екологічно-пізнавальну годину  "Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває."
   Для дітей була  розгорнута тематична виставка, де було  розміщено багато цікавої та корисної інформації про пожежну безпеку дітей та дорослих.
Бібліотекар розповіла, що собою представляє вогонь, яку користь та небезпеку він несе людям, про небезпечні наслідки і неприпустимість ігор з сірниками, запальничками та свічками. Також із учнями говорили про заходи обережності при поводженні з електричними та газовими приладами, поводженням із вогнем на природі та в приміщенні. Якщо все ж таки трапилася біда, дитина повинна знати, що є певні правила поведінки, що дозволяють зберегти їй життя.













Немає коментарів:

Дописати коментар