пʼятниця, 15 лютого 2019 р.

Екскурсія до бібліотеки.

Чарівна кімната.
   14 лютого до Цуцилівської сільської  бібліотеки  завітали юні гості  – учні 1-го класу з класним керівником Гаврильчук Любов Ігорівною вихованці Цуцилівського НВК. До книгозбірні діти завітали вперше, тож на них чекала пізнавальна екскурсія із бібліотекою та знайомство з її відділами, а головне, з цікавою, захоплюючою, різноманітною літературою. 
   Кожна книга результат праці великого колективу людей, дорогоцінний скарб нашого народу, держави. Як і все державне майно, книги треба берегти. Найбільш книг зібрано в бібліотеках. Бібліотекар розповіла, що усім учням слід уміти користуватися бібліотекою. Це - надзвичайна та  найчарівніша кімната. Тут ви можете  зустрітися з доброю Попелюшкою, попасти на казковий  бал у королівський палац… Дуже багато цікавих пригод і подорожей чекає на дітей в бібліотеці. Треба тільки взяти книжку з полиці, зручно сісти за стіл і почитати.
   Діти ознайомилися із фондом бібліотеки,  що у кожної книги є своя точна адреса, своя  «квартира», своя «кімната» і навіть місце. Коли книга йде в гості до читачів, місце її вільне. Повернувшись «додому» - в бібліотеку, вона знову стає на своє місце.
  Щоб бібліотечна книга жила довго, її треба берегти: книгу варто обгорнути, не загинати сторінок, не малювати на ній, не брати її брудними руками, не перегинати, не читати за обідом. Не читати лежачи… Всі ці правила розповідала бібліотекар.
   Також діти ознайомлювалися із світом чарівної казки, дитячою кімнатою, яка розташована у бібліотеці. Вони із радістю записувалися до бібліотеки та брали книжки для читання.
   Учні покидали книгозбірню з приємними враженнями та купою веселих емоцій, а ще запросили бібліотекаря в гості до своєї школи. 

































Немає коментарів:

Дописати коментар